جستجو
  • 77
  • 133 مرتبه
4 year Recall Surgical retreatment of my own failure

4 year Recall Surgical retreatment of my own failure

03/28/1403

نویسنده: دکتر محمد مرتضوی

بیمار:خانم 27ساله ( درزمان مراجعه جهت درمان اولیه ) فاقد مشکل سیستمیک خاص از لحاظ پزشکی

شکایت  اصلی بیمار: نارضایتی از زیبایی روکش دندان 2.1 و تمایل به تعویض روکش

سابقه درمان دندانپزشکی: سابقه درمان ریشه قبلی به همراه روکش حدود 5 سال قبل (بنا به گفته بیمار)

یافته های مهم: مشکل خاصی در معاینه کلینیکی از لحاظ حساسیت به دق یا لمس وجود نداشت و عمق پروبینگ نرمال بود ولی درنمای رادیوگرافی درمان ریشه قبلی از کیفیت پرکردگی مناسبی برخوردار نبود و ضایعه پری اپیکال در اطراف ریشه مشهود بود.

تشخیص پالپ و پریاپیکال: درمان قبلی کانال ریشه و پریودنتیت مزمن پری اپیکال.

پیش آگهی درمان: خوب good

طرح درمان :درمان مجدد غیرجراحی به همراه خارج سازی روکش.

ملاحظات مهم حین درمان : درمان مجدد غیر جراحی یک جلسه ای درتاریخ 25/11/2018 انجام شد که ریشه باگوتاپرکا وپالپ کانال سیلر پرشد و بیمار جهت انجام درمان پروتز به متخصص پروتز ارجاع داده شد. حدود یکسال بعد دوباره بیمار با احساس درد خفیف و حساسیت به لمس مراجعه کرد درمان پروتز انجام شد و بیمار مشکلی از لحاظ زیبایی نداشت. لذا طرح درمان جراحی تشخیصی و درمانی مطرح شد.( تشخیصی از لحاظ وجود ترک در انتهای ریشه که جز موارد متحمل بخصوص در مورد درمان مجدد و آماده سازی ریشه در سایزهای بالاتر می باشد.)

بیمار درتاریخ10/12/2019.جهت درمان مجدد مراجعه کرد و درمان مجدد جراحی انجام شد قطع انتهای ریشه و رنگ آمیزی تشخیصی جهت وجود ترک, آماده سازی انتهای ریشه  وپرکردن حفره انتهای ریشه با ام تی ای انجام شد.(سابقه ای مبنی بروجود ترک وجود نداشت.)

بخیه  بانخ0-4 نایلون زده شد و بیمار یک هفته بعد برای کشیدن بخیه مراجعه کرد.

جلسه فالوآپ: بیمار بعد 3 سال درتاریخ 18/4/2021 مراجعه کرد در نمای رادیوگرافی رژنریشن استخوانی درانتهای ریشه دیده می شود ودرنمای بالینی ریشه ها نرمال است و بیمار مشکل خاضی ندارد.

نکات آموزنده:

1) درمواردی که سایز آماده سازی کانال ریشه بالاتر از 50 در دندانهای قدامی می باشد و احتمال تحلیل یا حتی واوراینسترومنتیشن مطرح است استفاده از سمان های کلسیم سیلیکات جهت پرکردن انتهای کانال به نظر می رسد گزینه بهتری باشد.

2) درمان مجدد جراحی بعد از درمان مجدد غیر جراحی یک الترناتیو درمانی مناسب باموفقیت بالینی بالا می باشد.

3) بهتر است همواره احتمال نیاز به جراحی در آینده در موارد درمان مجدد( به علل مختلف از جمله آناتومی تغییر یافته ریشه و یا عفونت خارج ریشه ای) در نظر گرفته شود.

فایل های پیوست
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
نظرات

قوانین ارسال نظر

  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
  • با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابه دارند، انتشار نمی‌یابند بنابراین توصيه مي‌شود از مثبت و منفی استفاده کنید.